30 mai, 2007

Hybelkaninar i mørket

Det folk som vandrer i mørket,
får se et stort lys;
over dem som bor i skyggelandet,
stråler lyset fram.

Jes 9,2

I alle fall e de de me håbe på nå - for me vandre definitivt i mørket, å me snakke ikkje bare om eksamenstiå! Lyse på kjøkken har gått, å me e liga hjelpeslause som en vegetarianer i kjøttdisken. Ikkje får me vaskt opp, å de e vanskeligt å laga mad, for ikkje å snakka om at me knapt ser ka me spise (skummelt!).

Lyse gjekk på søndag, når Jeanett skrudde de på. Då blinkte de å sa 'poff'. Aldri et godt tegn.
På tirsdag åpna butikkane igjen, å itte ein kort rådslagning me Morten sjef gjekk me avgårde for å kjøba lysrøyr å tennara. (uuh, me e så proffe at me kan faguttrykk) De va ganske vanskeligt, for der e kodar å watter å volter å tall å bokstaver å lengder. Me hadde gjort grundig research, men me va fremdeles omtrent liga hjelpeslause som tidligare nevnt. Å ikkje någen kom der någen mann å hjelpte oss heller. SKANDALE!
Jaffal... Me fant lysrøyr å tennarar, å gjekk heim for å fiksa, å følte oss egentligt ganske flinke. Me va jomfruer på dette området, men me besto på fysste forsøk å blei ekspertar.
Probleme oppsto når me hadde sett i lysrøyr å tennara, å skrudde på. Då blinkte de å sa 'poff'. Aldri et godt tegn. Helge va oppom å bekrefta at me ikkje hadde gjort någe feil. Jeey!
I dag, nærmare bestemt for en liden time si, va me nere sjå Morten sjef å syda litt. Han kom opp me to nye lysrøyr, (å va redd for strøm) sette di i å skrudde på. Fysst skjedde der ingenting. Så vridde an litt på di å sånn. Då blinkte de å sa 'poff'. Aldri et godt tegn.
Me fekk litt lattekrampa, å Morten gjekk for å ringa elektrikar - så nå vente me på et stort lys, å føle oss ganske bibelske, faktisk!

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Å ikkje någen kom der någen mann å hjelpte oss heller. "

Ej vil bare for the record påpeke at dokke allerede hadde ødelagt lysrøra før ej kom. Men det hadde no ej også sannsynligvis gjort så..

Marit sa...

"Å ikkje någen kom der någen mann å hjelpte oss heller. "

Likestillingen har isje komt så langt oppe i nord, har an vel???

Cathrin sa...

nå kan dokk umulig vandra i mørket lenger.. sist eg såg på værmeldingå sgo eg så sykt ønska eg bodde i trondheim...

Cathrin sa...

Ka har skjedd siden 30 mai???

Jeanett sa...

Hei! Kjekt å se at me har fast(e) lesere. Siden 30 mai har eksamen tatt slutt, d har vært sommer å ferie å jobbing, å så begynte nytt travelt semester.. Grunnen t at d isje har blitt blogga (sjøl om me siden 12 august har hatt planane klar for neste post) e i store trekk at Sigrid e veldig opptatt me valgkamp,å derfor isje befinne seg serlig mye på hybelen,så me har isje fått satt oss ner å gjort det.
..Men, følg me, rekne me at det komme någe her snart - bedre seint enn aldri!?!!